Rendezvénybiztosításon a Tompai polgárőrök

2013.05.02 10:27
Az éjszakai járőr 3 fő határsértőt fogott!

2013.05.01

 

A sokéves gyakorlatnak megfelelően az idei Május 1-én is a rendezvény biztosításában részt vettek a Tompai Polgárőrök.

 

Kellemes nyárias idő köszöntött Május 1-én Tompa Városára. A csodálatos szép napsütéses időben lehetett megtartani az 1.-i egész napos programot, melynek zavartalan lefolyásában részt vettek a Tompai Polgárőrök is!

Árva Antal és Babarczi József polgárőrök szolgálatban

Ennek megfelelően nappali szolgálat ellátásuk során a járműforgalom elől elzárt területet biztosították, terelték a közlekedő gépjárműveket, segítették a közlekedésben résztvevőket.

A szolgálat váltása során, az éjszakai polgárőrjárőr figyelő szolgálatot teljesített a focipálya és Központi park térségében. Feladatuk elsősorban a Focipályára kirakott berendezések, asztalok, székek, sátrak, stb. őrzése volt.

Maruzsa Ferenc polgárőr a forgalom elől elzárt területet biztosítja.

De ez nem zárja ki az egyéb szükség szerinti feladatok ellátását sem. Így éjfél után arra lettek figyelmesek a járőr tagjai, hogy ismeretlen férfi sétálgat a művelődési ház ellőt. Mint kiderült egy háromfős kis családról van szó. Férj, feleség és egy babakocsiban pici gyerek, akik határsértők voltak. Értesítették a határrendészet ügyeletét, akik begyűjtötték az illegálisan Magyarországra jövő és itt tartózkodó családot!

A tompai polgárőrök immáron közel 20 éve végzik rendületlenül, önzetlenül, társadalmi munkában a bűnmegelőző feladatukat.

Munkájukat a minden évben megtartásra kerülő Évzáró-nyitó közgyűlésen köszöni meg az egyesület vezetősége egy-egy elismerő oklevéllel és esetenként (ha az anyagi helyzet engedi) könyvjutalommal.

További munkájukhoz erőt, kitartást és sok sikert kívánunk!

Nagy Teleki István elnökhelyettes