Évet zártak a Tompai polgárőrök

2014.04.26 12:55
2014.04.26.
 

A Polgárőr Egyesület Tompa csapata 2014. 04. 26.-án tartotta az Évzáró-nyitó közgyűlését, a rendőrség épületében, az önkormányzat támogatásával újjávarázsolt szolgálati helyiségében.

A rendezvényen az egyesület tagságán kívül részt vett Katus Imre őrnagy a határőrizeti kirendeltséget képviselve, Varga Sándor, Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége részéről és végül, de nem utolsó sorban Véh László Tompa Város polgármestere.

(Az elnökség és a tagság egy kis csoportja.)

Vezdán János elnök, a jelen levők köszöntését követően kérte, hogy néma főhajtással emlékezzenek meg az előző évben elhunyt két polgárőrről, Deák Györgyről és Vass Tiborról, valamint Babarci Józsefről, aki ebben az évben halálozott el.

Ez után a hivatalos formaságokat követően az egyesület elnöke Vezdán János megtartotta a beszámolóját. Beszámolójában beszélt a létszámhelyzetről, szolgálat ellátásról, a társszervekkel való együttműködésről, a jövő feladatairól.

Mint elmondta, az előző évben a taglétszám 24 fő, ebből 2 fő nő, 2 fő újfelvételes volt.

A polgárőrök a 2013 évben 1878 szolgálati órát teljesítettek, ez 300 órával több a megelőző évhez viszonyítva. A rendőrséggel közösen 171 óra, a Határrendészekkel 192 óra közös szolgálatot láttak el. A postás kisérésre 58 óra esett. Önálló szolgálat keretén belül, sport-és rendezvénybiztosításra, 658 órát fordítottak. A szolgálati gépkocsival 4438 Km-t járőröztek. Megemlítette még, hogy az egyesület részt vett az Augusztus 20.-i rendezvény biztosításán, a szüreti bál menetének a biztosításán, szűrőbusz őrzésén.

A polgárőrök jó munkáját bizonyítja az is, hogy az elmúlt évben összesen 7 fő határsértőt fogtak el, adtak át a Határrendészeknek.

A Megyei Polgárőr Napon Solton, Maruzsa Ferenc polgárőr a Bács-Kiskun Megyei Rendőr - Főkapitányság részéről tárgyjutalomban részesült. Itt tett említést arról, hogy Solti József titkár 2014.04.30.-án Polgárőr érdemkereszt arany fokozatát vehette át Budapesten az Országos Polgárőr Szövetség közgyűlésén.

Az elmúlt évben egy esetben tartottak rendes közgyűlést, valamint 6 esetben vezetőségi értekezletet.

Az önkormányzat közreműködésével részt vettek és nyertek a Leader pályázaton. Így ebben az évben újabb kamerák lesznek felszerelve a településen, valamint vásárolhatnak egy éjjel látó készüléket és adó-vevő rádiókat.

Az egyesület anyagi helyzetét ismertetve elmondta, hogy támogatásokból fedezik a költségeket. Az egyesület támogatói között vannak: Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége, Polgármesteri Hivatal, Határ Diszkont Kft., Tőke Kft., Szabó László magánszemély, Kiss Kálmán magánszemély, Colorado Pub étterem, Vincze Antalné kereskedő, Farkas Zsolt autóalkatrész kereskedő.

Áttérve a jövő feladataira, Vezdán János kiemeli, hogy az egyesület anyagi bevételeit kell erősíteni, a létszámot kell növelni, fokozott figyelmet kell fordítani a migrációs feladatok ellátására és a társ szervekkel a közös szolgálat ellátását kell szinten tartani, esetleg fokozni.

Áttérve az elismerésekre, Varga Sándor megyei összekötő a 10 éves polgárőr szolgálatért emléklapot Krisztin Imre polgárőrnek, a 15 éveset Maruzsa Ferenc polgárőrnek, a 20 éveset Fodor István polgárőrnek, Kismárton József polgárőrnek, Nagy Teleki István elnökhelyettesnek adta át.

 

Jó munkájuk elismeréséért Okleveleket adott át Véh László polgármester Árva Antal polgárőrnek, posztumusz elismerést kapott Babarci József polgárőr, (az oklevelet felesége vette át), Budai György polgárőr, Kocsándi Gyula polgárőr, Szamek Gábor polgárőr.

(Babarczi Józsefné elismerő oklevelet veszi át

 Véh László polgármestertől.)

Ezek után kötetlen beszélgetés, vacsora, borozgatás következett.

A Tompa Polgárőr Egyesület elérhetőségei:

Vezdán János elnök tel.: 0670/382-5038 e-mail: vezdan.jani@gmail.com

Nagy Teleki István elnökhelyettes tel.: 0670/387-1713 e-mail: nateis@freemail.hu

Solti József titkár tel.: 0670/376-6066 e-mail: villamcs.joci@freemail.hu

 

                                                                                              Nagy Teleki István

                                                                                                  elnökhelyettes

 

 

2016.05.01.-én az előző évet értékelő Közgyűlés 18 fővel.

Helye:Piactér: főzéssel egybekötve: