Zsebtolvajt fogtak Tompán!

2013.10.21 21:19

 

Fokozottan vigyázzunk pénztárcánkra és értékeinkre!

2013.10.21.

 

Zsebest fogtak el a Tompai lakosok! Az elfogásban és az értékek előkerítésében a Tompai Polgárőr Egyesület egyik tagja is részt vett!

Az esemény még 2013.10.12.-én törtét a Tompai buszmegálló környékén.

A koradélutáni órákban a polgárőrség egyik tagja kerékpárral közlekedet a buszmegálló térségében és arra lett figyelmes, hogy a megszokottnál hangosabbak az emberek. Mint kiderült, egyikük pénztárcája eltűnt, valaki kiemelte a sértett zsebéből.

A Tompai polgárőr is csatlakozott a társasághoz, azok elmondták, hogy valaki kiemelte a sértett zsebéből a pénztárcát, ami még az előző pillanatokban megvolt. A polgárőr körbenézett a buszmegállóban és a buszmegálló WC-jében, ahol megtalálta az iratokat és a pénztárcát, de a pénz már nem volt benne! Értesítették telefonon a rendőrséget és elkezdték forró nyomon üldözni a feltételezett zsebtolvajt.

A buszmegállótól mintegy 4-500 m-re utolérték a gyanúsítottat, akit feltartóztattak a rendőrjárőr kiérkezéséig. A ruházat átvizsgálásakor előkerültek, a már korábban a sértett által megadott címletű pénzek. Ami mind megegyezett a sértett által elmondott címletekkel!

Innentől már a nyomozó hatóság feladata az ügy felgöngyölítése és az igazságszolgáltatás bizonyára meg fogja hozni a megfelelő döntést!

A Tompai Polgárőr Egyesület, mint bűnmegelőzésre szakosodott civil szervezet felhívja a Tompai lakosok figyelmét arra, hogy nagy odafigyeléssel vigyázzanak értékeikre, pénzükre, irataikra, mert ami eddig, a városokban, nagy tömegrendezvényeken volt jellemző, azaz a zsebtolvajlás, immáron megjelent Tompán is és semmi biztosíték nincs rá, hogy a jövőben hasonló eset nem fog előfordulni.

Vigyázzunk magunk és egymás értékeire!

Várjuk sorainkba mindazon 18 évet betöltött lányokat, asszonyokat, fiúkat, férfiakat, nyugdíjasokat, akik tevőlegesen is szeretnének részt venni a bűnmegelőzésben, az értékeink, vagyonkáink megóvásában!

Elérhetőségek:        Vezdán János elnök: 0670/382-5038

                                   Nagy Teleki István elnökhelyettes: 0670/387-1713

                                   Solti József titkár: 0670/376-6066

 

Nagy Teleki István elnökhelyettes

      Polgárőr Egyesület Tompa